Menu

Tentoonstelling Cold Cases Rotterdam

  • 25 apr 2017 t/m 24 jun 2017
  • Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, Rotterdam

Duik in de wereld van de archeologie en ontdek de verborgen geschiedenis van Rotterdam. Oude skeletten, nieuwe verhalen. In de Centrale Bibliotheek Rotterdam is t/m 24 juni de tentoonstelling ‘Cold Cases Rotterdam’ te zien.

Duik in de wereld van de archeologie en ontdek de verborgen geschiedenis van Rotterdam. Bij een archeologische opgraving nabij de Laurenskerk werd het skelet van een 17e-eeuwse man gevonden. Hij staat bekend als de ‘Bikkel van Rotterdam’ door zijn forse postuur en de botbreuken waar hij nog jaren mee heeft doorgeleefd. Bij de tentoonstelling Cold Cases Rotterdam kom je erachter hoe deze man eruit zag en kun je zelf op speurtocht gaan in de Rotterdamse archeologie.

Een skelet is een indrukwekkende archeologische vondst die bij velen tot de verbeelding spreekt. Het skelet bevat immers allerlei sporen die veel zeggen over wie je bent en wat je doet. Met het DNA kun je bijvoorbeeld familiebanden vaststellen, aan tanden kun je zien wat je eet en als je een been breekt, blijft de breuk altijd zichtbaar. Rotterdamse archeologen proberen erachter te komen hoe een persoon heeft geleefd en hoe hij of zij is gestorven. Hierbij krijgen zij steeds vaker hulp van diverse nieuwe technieken. Maar hoe gaat dat onderzoek precies? En hoe maak je van een schedel een gezichtsreconstructie zoals bij de ‘Bikkel van Rotterdam’?

Activiteiten

Tijdens de looptijd van de tentoonstelling worden er diverse activiteiten georganiseerd, van workshops voor kinderen tot lezingen. Kijk voor meer informatie op: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/actueel/nieuws/616-cold-cases-rotterdam

Share

Tentoonstelling Cold Cases Rotterdam