Menu

TENTOONSTELLING ONTSTAAN VAN HOLLAND IN HET PROVINCIEHUIS

In het Provinciehuis is de tentoonstelling ‘Ontstaan van Holland’ vanaf vandaag te zien. Ontdek archeologische vondsten uit de periode 1000-1500.

Van 15 februari tot en met 28 maart is van maandag tot en met vrijdag de rondreizende tentoonstelling ‘Ontstaan van Holland’ gratis te zien in het Provinciehuis in Den Haag, Zuid-Hollandplein 1. Ontdek hoe het graafschap Holland is ontstaan en is gegroeid tussen 1.000 en 1.500 en laat je door verschillende graven en een gravin van Holland meevoeren in belangrijke thema’s uit dit graafschap, zoals religie, geweld en steden. Daarbij zijn de archeologische vondsten te bewonderen. Deze zijn onder meer afkomstig uit het Provinciaal Archeologisch Depot voor bodemvondsten.

Deze tentoonstelling is door de gemeenten Vlaardingen en Den Haag en in samenwerking met bureau TGV ontwikkeld en mogelijk gemaakt door middel van de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland. De tentoonstelling trekt langs verschillende steden in Noord- en Zuid-Holland en wordt in elke stad aangevuld met het lokale verhaal. Hier kunt u meer informatie vinden over de tentoonstelling.

Doe mee!
De provincie Zuid-Holland beschermt haar historisch en archeologisch erfgoed en brengt samen met gemeenten, (historische) verenigingen en haar inwoners, het verhaal over het Ontstaan van Holland tot leven! Kijk op www.zuid-holland.nl/ontstaanvanholland.

Bekijk de website

Share

TENTOONSTELLING ONTSTAAN VAN HOLLAND IN HET PROVINCIEHUIS